ΚΤΗΜΑ ΠΡΩΤΟΠΑΠΑ

Στην Κάριανη Καβάλας το Κτήμα Πρωτόπαπα παράγει σπό το 1985 12 ετικέτες κρασιών σε περιορισμένο αριθμό φιαλών. Η παραγωγή κρασιού αποτελεί ιερή διαδικασία την οποία υπηρετούν με συνέπεια από το 1985.

Πρόκειται για ένα εξαιρετικό κτήμα που ιδρύθηκε το 1985 από τον Αθανάσιο Πρωτόπαπα, χημικό μηχανικό. Το Κτήμα Πρωτόπαπα παράγει κρασιά από τους ιδιόκτητους αμπελώνες εκτάσεως 300 στρεμμάτων στην Kάριανη Καβάλας, έχει όμως και αποκλειστική συνεργασία με την Ιερά Μονή Διονυσίου Αγίου Όρους.

H τοποθεσία του Κτήματος είναι ορεινή στην περιοχή του Παγγαίου όρους με υψόμετρο 250 μέτρα και 4 χιλιόμετρα από τη θάλασσα. Τα εδάφη είναι αργιλοασβεστώδη, έχουν περιεκτικότητα πάνω από 50% σε ανθρακικό ασβέστιο δηλαδή και για αυτόν το λόγο δίνουν υψηλούς βαθμούς και αρωματικά κρασιά. Από την άλλη, τα αμπέλια της Ιεράς Μονής Διονυσίου βρίσκονται στην τοποθεσία Μονοξυλίτη του Αγίου Όρους όπου η ηλικία τους είναι 65 και πλέον ετών.

Το Κτήμα Πρωτόπαπα παράγει 12 είδη κρασιών σε περιορισμένο αριθμό φιαλών και απευθύνονται σε ποιοτικά απαιτητικούς καταναλωτές. Η οινοποίηση των σταφυλιών γίνεται μέσα στις σύγχρονες ιδιόκτητες εγκαταστάσεις του, εκτάσεως 5,500 τετραγωνικών μέτρων, που βρίσκονται μέσα στους αμπελώνες. Το σύνολο της ετήσιας παραγωγής ανέρχεται από 250.000 έως 300.000 φιάλες.

Hac vitae sem class fames vehicula nascetur nam tellus a condimentum inceptos mus rhoncus et accumsan fringilla vehicula nascetur amet fermentum rutrum.

ClientWordPress
DesignerJohn Doe
MaterialsWood, Paper
Websitextemos.com/wood