BlissPoint orizontes

BLISS POINT

BLISS POINT

Το πάθος μας για τα εκλεκτά Ελληνικά τρόφιμα και ποτά μας οδηγεί στην εξερεύνηση και τη δημιουργία για προϊόντα ποιοτικά, υγιεινά, αυθεντικά και με «ιστορία».Στόχος μας είναι η δημιουργία μια παγκόσμιας Ελληνικής μάρκας που θα προσφέρει αγνές και σπάνιες γεύσεις σε συναρπαστικούς συνδυασμούς. Και με αυτό τον στόχο ταξιδέψαμε σε όλη την Ελλάδα και ανακαλύψαμε παραγωγούς με μεράκι και γνώση, που έχουν μια συγκεκριμένη παράδοση.

Οι άνθρωποι και η καταγωγή τους είναι εξίσου σημαντική όσο τα προϊόντα τους. Η αγάπη και το πάθος μεταμορφώνουν το φαγητό. Δημιουργήσαμε μαζί τους μοναδικά προϊόντα που καλύπτουν τα υψηλότερα ποιοτικά κριτήρια, προϊόντα τα οποία είναι ουσιαστικά ένα ταξίδι σε κάθε κρυφή γωνιά γεύσης του ελληνικού χάρτη.

Αναζητούμε πάντα νέες ιδέες με το ίδιο πάθος όπως όταν ξεκινήσαμε.

Η Bliss Point, παρέχει περιπλάνηση των αισθήσεων, μέσα από συνδυασμούς και περιπλέγματα γεύσεων, υφών, χρωμάτων.

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε επισκεφθείτε το www.blisspoint.gr

ΚΩΔΙΚΟΣΕΙΔΟΣ
000-000-000ΓΡΑΒΙΕΡΑ ΠΑΛΑΙΩΜΕΝΗ ΣΠΗΛΙΑΣ
000-000-000ΚΡΑΣΟΓΡΑΒΙΕΡΑ ΠΑΛΑΙΩΜΕΝΗ
000-000-000ΚΡΑΣΟΤΥΡΟΣ ΞΗΡΟΣ ΚΡΗΤΗΣ
000-000-000ΣΥΡΙΑΝΗ ΓΡΑΒΙΕΡΑ
000-000-000ΣΑΝ ΜΙΧΑΛΗ Π.Ο.Π. ΣΥΡΟΥ
000-000-000ΓΡΑΒΙΕΡΑ ΠΑΛΑΙΩΜΕΝΗ ΜΕ ΤΕΣΣΕΡΑ ΠΙΠΕΡΙΑ
000-000-000ΓΡΑΒΙΕΡΑ ΠΑΛΑΙΩΜΕΝΗ ΜΕ ΘΡΟΥΜΠΙ
000-000-000ΓΡΑΒΙΕΡΑ ΠΑΛΑΙΩΜΕΝΗ ΜΕ ΜΑΥΡΗ ΤΡΟΥΦΑ
000-000-000ΓΡΑΒΙΕΡΑ ΠΑΛΑΙΩΜΕΝΗ ΜΕ ΘΥΜΑΡΙ
000-000-000ΓΡΑΒΙΕΡΑ ΠΑΛΑΙΩΜΕΝΗ ΜΕ ΑΓΡΙΟ ΣΚΟΡΔΟ

ΓΡΑΒΙΕΡΑ ΠΑΛΑΙΩΜΕΝΗ ΣΠΗΛΙΑΣ

Η Παλαιωμένη γραβιέρα σπηλιάς παράγεται στην Κρήτη και όπως μας φανερώνει το όνομα της έχει ένα ιδιαίτερο τρόπο παλαίωσης σε σπηλιές. Περιέχει περισσότερο πρόβειο και λιγότερο κατσικίσιο γάλα  που συλλέγεται από επιλεγμένα κοπάδια που βόσκουν στην ορεινή Κρήτη.

Με βάση την παραδοσιακή συνταγή αλλά και με την ξεχωριστή μέθοδο ωρίμανσης δημιουργήσαμε ένα τυρί με πλούσια μεστή γεύση και μακρά επίγευση που κατακτά και τον πιο απαιτητικό ουρανίσκο.

Ταιριάζει εξαιρετικά με ένα  ροζέ κρασί από Ξινόμαυρο ενώ  συνοδεύεται με πολύσπορο ψωμί, ξηρούς καρπούς και θυμαρίσιο μέλι.

ΚΡΑΣΟΓΡΑΒΙΕΡΑ ΠΑΛΑΙΩΜΕΝΗ

Μια μοναδική γραβιέρα σε κόκκινο κρασί από την Κρήτη. Και εδώ υπερισχύει το πρόβειο γάλα δίνοντας πλούσια γεύση ενώ η μοναδικότητα της βασίζεται στο πάντρεμα του τυριού με το κρασί που της δίνει ένα γοητευτικό χαρακτήρα.

Η κρασογραβιέρα  ωριμάζει αργά μέσα σε  οινολάσπη από εκλεκτό ξινόμαυρο κρασί. Είναι ένα τυρί με πλούσιο άρωμα και γεύση ισχυρό και  τολμηρό χαρακτήρα.

Συνδυάζεται με ερυθρό κρασί από Ξινόμαυρο και συνοδεύεται με ψημένο ψωμί, ντοματίνια  και καρύδια.

ΚΡΑΣΟΤΥΡΟΣ ΞΥΡΟΣ ΚΡΗΤΗΣ

Άλλο ένα εκπληκτικό τυρί από την Κρήτη με έναν εκρηκτικό συνδυασμό αφού περιέχει αιγοπρόβειο γάλα που συλλέγεται από επιλεγμένα κοπάδια της Κρήτης και οινολάσπη από ξινόμαυρο που ταξιδεύει αποκλειστικά για εμάς από το  Αμυνταίο της Φλώρινας.
Μοναδικό προϊόν με βάση τον συνδυασμό του βουτυρένιου και αρωματικού ξηρού ανθότυρου με το κόκκινο κρασί. Με ιδιαίτερη συνταγή που βασίστηκε σε πρωτότυπη ιδέα, ο ξηρός ανθότυρος βαπτίζεται σε οινολάσπες από ξινόμαυρο και αποκτάει μοναδική υφή και αρώματα κρασιού.
Ο κρασότυρος ξεχώρισε αμέσως, αφού πριν καλά καλά κυκλοφορήσει απέσπασε το ασημένιο βραβείο ποιότητας.
Ένα ιδιαίτερο τυρί όπως αυτό που αναδίδει αρώματα κρασιού δε θα μπορούσε να μη συνοδευτει από ένα ροζέ κρασί από Ξινόμαυρο.
Σαν συνοδευτικά προτείνουμε παξιμαδάκια λαδιού, φρούτα εποχής και μαρμελάδα εσπεριδοειδών.

ΣΥΡΙΑΝΗ ΓΡΑΒΙΕΡΑ

Η μαγεία με τα τυριά που παράγονται ανά τον κόσμο και συγκεκριμένα τα ελληνικά, είναι ότι κλείνουν μέσα τους γεύσεις και αρώματα του κάθε τόπου. Η Συριανή Γραβιέρα λοιπόν μας ταξιδεύει στο κοσμοπολίτικο νησί της Σύρου όπου παράγεται αποκλειστικά από αγελαδινό γάλα  που συλλέγεται από επιλεγμένα κοπάδια του νησιού.

Με βάση μια ιδιαίτερη μέθοδο τυροκόμησης η γραβιέρα αυτή ωριμάζει αργά για δέκα μήνες κάτω από ιδανικές συνθήκες ώστε να αναδείξει την πολύπλοκη μεστή και διάσημη γεύση της αλλά και τα σπουδαία της αρώματα. Προτείνουμε το συνδυασμό της με λευκό κρασί από Ασύρτικο με τη συνοδεία προζυμένιου ψωμιού, άγριας ρόκας και σταφίδας.

ΣΑΝ ΜΙΧΑΛΗ Π.Ο.Π ΣΥΡΟΥ

Το τυρί ‘Σαν Μιχάλη’ παράγεται αποκλειστικά στο νησί της Σύρου. Περιέχει μόνο αγελαδινό γάλα  που συλλέγεται από επιλεγμένα κοπάδια που ζουν και  βόσκουν στο νησί καθώς έτσι ορίζει η διαδικασία παραγωγής ως Προϊόν Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης.

Το Σαν Μιχάλη έχει πικάντικη γεύση και χρυσαφένια επιδερμίδα. Η μάζα του είναι συμπαγής, με ακανόνιστες τρυπούλες και κατά το κόψιμο θρυμματίζεται όπως η παρμεζάνα. Η ετήσια ποσότητα παραγωγής στο νησί είναι αρκετά περιορισμένη αφού για κάθε κιλό τυριού χρειάζονται 10 κιλά γάλακτος και έτσι τα χρυσαφένια κεφάλια είναι σχεδόν συλλεκτικά! Αυτή ακριβώς η πλούσια περιεκτικότητα σε γάλα δίνει στο Σαν Μιχάλη πλούσια αρώματα φουντουκιού και άλλων ξηρών καρπών από την ιδιαίτερη χλωρίδα του νησιού και το νοητό ταξίδι στη Σύρο είναι αναπόφευκτο σε κάθε μπουκιά.
Συνδυάζεται με ερυθρό κρασί από Μαυροδάφνη  παξιμάδια, αποξηραμένα σύκα και σταφύλια.

ΓΡΑΒΙΕΡΑ ΠΑΛΑΙΩΜΕΝΗ ΜΕ ΤΕΣΣΕΡΑ ΠΙΠΕΡΙΑ

Η Παλαιωμένη Γραβιέρα με τέσσερα πιπέρια παράγεται στην Κρήτη από αιγοπρόβειο γάλα της περιοχής.

Μοναδικό τυρί με βάση τον τολμηρό συνδυασμό με τα τέσσερα πιπέρια. Με μοναδική συνταγή και τεχνική, αρωματικοί κόκκοι πιπεριού ζυμώνονται στο τυρί δίνοντας του την πικάντικη ένταση που το απογειώνει δίχως να καλύπτει ωστόσο τα αρώματα του τυριού.

Μπορούμε να τη συνοδεύσουμε με ερυθρό κρασί από Αγιωργήτικο, μαύρο ψωμί, και μαρμελάδα ντομάτα.

ΓΡΑΒΙΕΡΑ ΠΑΛΑΙΩΜΕΝΗ ΜΕ ΘΡΟΥΜΠΙ

Άλλη μια εκπληκτική παλαιωμένη γραβιέρα από την Κρήτη. Και εδώ υπερισχύει το κρητικό πρόβειο γάλα που χαρίζει τα αρώματα του.

Το ιδιαίτερο θρούμπι μαζεμένο από την Κρήτη, προστίθεται στο τυρί και το αποτέλεσμα είναι μια μοναδική πικάντικη και αρωματική γραβιέρα.

Ταιριάζει πολύ ωραία με λευκό  κρασί από Μαλαγουζιά και συνοδεύεται με πιτάκια, λιαστή ντομάτα και ελαιόλαδο.

ΓΡΑΒΙΕΡΑ ΠΑΛΑΙΩΜΕΝΗ ΜΕ ΜΑΥΡΗ ΤΡΟΥΦΑ

Η γραβιέρα με μαύρη τρούφα παράγεται στην Βοιωτία.  Περιέχει αποκλειστικά πρόβειο γάλα της περιοχής και μαύρη τρούφα που συλλέγεται από τα βουνά της ορεινής Χαλκιδικής.

Ένα εκλεπτυσμένο τυρί που βασίζεται στον δυνατό συνδυασμό του πρόβειου γάλακτος με τη μαύρη τρούφα. Χάρη στην ιδιαίτερη συνταγή, μαύρη ψιλοκομμένη χειμωνιάτικη τρούφα ζυμώνεται με το χέρι στην γραβιέρα και έτσι το τυρί αποκτά πλούσια αρώματα τρούφας που επιμένουν στον ουρανίσκο κρατώντας παράλληλα το χαρακτήρα του χάρη στην υψηλή ποιότητα πρόβειου γάλακτος. Ένα γήινο τυρί γεμάτο έντονα αρώματα και αισθήσεις.

Προτείνουμε ένα ερυθρό παλαιωμένο κρασί από Ξινόμαυρο και συνοδεία από κρίθινο παξιμάδι, ρόκα και τσάτνεϊ κρεμμυδιού.

ΓΡΑΒΙΕΡΑ ΠΑΛΑΙΩΜΕΝΗ ΜΕ ΘΥΜΑΡΙ

Η παλαιωμένη γραβιέρα με θυμάρι παράγεται στην Κρήτη και περιέχει κυρίως πρόβειο γάλα από  επιλεγμένα κοπάδια της ορεινής Κρήτης.

Το ιδιαίτερα αρωματικό κρητικό θυμάρι που προστίθεται στο τυρί του δίνει έναν ιδιαίτερο χαρακτήρα και ταιριάζει εξαιρετικά με τα αρώματα της γραβιέρας.

Συνδυάστε το με λευκό  κρασί από Ροδίτη και συνοδεύεται με κρητικό παξιμάδι, ελιές και ελαιόλαδο.

ΓΡΑΒΙΕΡΑ ΠΑΛΑΙΩΜΕΝΗ ΜΕ ΑΓΡΙΟ ΣΚΟΡΔΟ

Η Παλαιωμένη Γραβιέρα με άγριο σκόρδο παράγεται στην Κρήτη από ντόπιο αιγοπρόβειο γάλα.

Ένα ξεχωριστό τυρί με βάση τον συνδυασμό με το άγριο σκόρδο. To άγριο σκόρδο θεωρείται πολλαπλάσια δραστικότερο από το κλασσικό σκόρδο. Προσδίδει έναν ιδιαίτερο μεσογειακό χαρακτήρα στο τυρί και το αποτέλεσμα είναι μία εξαιρετικά γευστική γραβιέρα. Οι ευεργετικές ιδιότητες του σκόρδου ενισχύουν την υγεία καθώς συμβάλλουν στην τόνωση του οργανισμού. Ακόμη και με την εξαιρετικά υψηλή περιεκτικότητα σε θείο, είναι φυσικά άοσμο μετά την κατανάλωση του. Ταιριάζει πολύ ωραία με λευκό κρασί Βηλάνα και συνοδεύεται με κρητικοφουρνιά, γλυκές πιπεριές και πράσινη σαλάτα.