ΝΙΩΤΙΚΟ ΜΩΡΑΙΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Το τυροκομείο της Ίου ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2007 με σκοπό να κρατήσει ζωντανό τον πρωτογενή τομέα του νησιού και παράλληλα την κουλτούρα και αγάπη για τα παραδοσιακά προϊόντα. Τα προϊόντα του έκαναν αίσθηση όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στην Ιταλία όπου παρουσιάστηκαν στις διεθνείς εκθέσεις του SLOW FOOD «Cheese» στο Bra και “Salone del Gusto” στο Torino. Είναι μια μικρη πρότυπη, τυροκομική μονάδα που χρησιμοποιεί αγνό αιγοπρόβειο γάλα υψηλής ποιότητας. Πρόκειται για εξαιρετικά τυριά που μεγάλο μέρος από το γάλα τους προέρχεται από κατσίκια και πρόβατα ελευθέρας βοσκής. Το τυροκομείο βρίσκεται στη θέση Διασέλια, πάνω από την Αγία Θεοδότη και στα μονοπάτια του κινούνται τα ζώα για τη βοσκή τους, έτσι ώστε το γάλα τους να τυροκομείται μέσα στις πρώτες 24 ώρες το πολύ, μετά το άρμεγμα.

Hac vitae sem class fames vehicula nascetur nam tellus a condimentum inceptos mus rhoncus et accumsan fringilla vehicula nascetur amet fermentum rutrum.

ClientWordPress
DesignerJohn Doe
MaterialsWood, Paper
Websitextemos.com/wood

Related projects