GASTRONOMY

Παλαιωμένη Γραβιέρα με Μαύρη Τρούφα: Δυνατή γεύση, έντονο άρωμα, τέλεια ισορροπία

Η παλαιωμένη γραβιέρα με μαύρη τρούφα είναι ένα μοναδικό προϊόν βασισμένο στον ισχυρό συνδυασμό της γραβιέρας με την αρωματική, καλοκαιρινή τρούφα.

Παράγεται με μεράκι στη Βοιωτία αποκλειστικά από 100% αγνό, ελληνικό, πρόβειο γάλα της περιοχής και εκλεκτή μαύρη τρούφα, η οποία συλλέγεται στα βουνά της Χαλκιδικής.

Η συνταγή παραγωγής αυτής της ιδιαίτερης γραβιέρας συνδυάζει άψογα παραδοσιακά και καινοτόμα στοιχεία. Η ψιλοκομμένη μαύρη τρούφα ζυμώνεται με το χέρι στην υψηλής ποιότητας γραβιέρα και έτσι, το τυρί αποκτά όλα τα μεθυστικά αρώματα τρούφας. Αυτό που απογειώνει τη γεύση, όμως, είναι το άγγιγμα της φύσης, όπου κατά τη κατ’ ελάχιστον 3μηνη παλαίωση της η γραβιέρα παίρνει τη τελική της μορφή.

Το σίγουρο είναι πως ο ουρανίσκος σας θα σας ευχαριστεί μετά από αυτή τη γευστική εμπειρία.

Λίγα λόγια για τη τρούφα…

Σε αυτόν τον ξεχωριστό καρπό έχουν αποδοθεί ονομασίες όπως “Τροφή των Θεών”, “Χαβιάρι της Καλλιέργειας”, “Μαύρο Διαμάντι της Κουζίνας” και πολλά άλλα. Στη πραγματικότητα η λεξη Τρούφα έχει λατινικές ρίζες και σημαίνει “Τροφή για Βασιλιάδες”. Είναι ένα θαύμα της φύσης που προσφέρει μυθικές απολαύσεις σε όσους αγαπούν την καλή κουζίνα και τις εκλεκτές γεύσεις.

Επιπλέον, η γαστρονομική και θρεπτική της αξία την καθιστούν ένα εξαιρετικά περιζήτητο έδεσμα, αφού είναι πλούσια σε αμινοξέα, φυτικές ίνες και ιχνοστοιχεία, όπως σίδηρο, κάλιο, φώσφορο κ.α.

 

Προτείνουμε να την απολαύσετε παρέα με ένα ερυθρό παλαιωμένο κρασί από Ξινόμαυρο και συνοδεία από κρίθινο παξιμάδι, ρόκα και τσάτνεϊ κρεμμυδιού.

 

Λίγα λόγια για τον Παραγωγό..

Το οικογενειακό τυροκομείο ΠΑΓΩΝΗΣ παρασκευάζει παραδοσιακά, χειροποίητα τυροκομικά προϊόντα για περισσότερα από 45 χρόνια, με φρέσκο γάλα που λαμβάνεται καθημερινά από επιλεγμένα κοπάδια.

Κάθε τυρί απολαμβάνει τη φροντίδα του τυροκόμου, καθώς παρακολουθεί τα κεφάλια ένα προς ένα, από το αλάτισμα, μέχρι τις περιστροφές στην ωρίμανση και τη βαφή κάθε τυριού με το χέρι.

 

Από τη 1η δοκιμή, το μεθυστικό άρωμα της ελληνικής τρούφας και η πλούσια γεύση του πρόβειου γάλακτος θα σας συνεπάρουν.

Μάθε περισσότερα για την Παλαιωμένη Γραβιέρα με Μαύρη Τρούφα εδώ.

Ανακαλύψτε όλα τα σημεία πώλησης της Παλαιωμένης Γραβιέρας με Μαύρη Τρούφα εδώ.