τυροσύρα orizontes

ΤΥΡΟΣΥΡΑ

 ΤΥΡΟΣΥΡΑ

Η Τυροσυρα Τυροκομική όπως μαρτυρά το όνομα της βρίσκεται στη μαγευτική Σύρο. Η οικογένεια Ρούσσου δεν είναι μια οικογένεια με παράδοση στην τυροκομία, είναι όμως μια οικογένεια που λατρεύει τον τόπο και τα προιόντα του και αποφάσισε να διασώσει τις παραδοσιακές συνταγές και μεθόδους τυροκόμησης, ενισχύοντας την αγελαδοτροφία του νησιού και επενδύοντας σε ανθρώπους που χάρη σε αυτούς το περίφημο Σαν Μιχάλη έγινε το πιο ιδιαίτερο ΠΟΠ τυρί.

Προερχόμενα από καθαρό πάθος και αγάπη τα προιόντα τους φτιαγμένα κυρίως από αγελαδινό γάλα εκπλήσσουν γευστικά  και συναγωνίζονται μερικά από τα καλύτερα του κόσμου. Σαν Μιχάλη, Κοπανιστή και Φραγκοσυριανή η περίφημη παλαιωμενη χρυσαφένια γραβιέρα τους είναι η ναυαρχίδα τους. Το ιδιαίτερα αρωματικό γάλα του Αιγαίου που αλλάζει από τόπο σε τόπο σύμφωνα με την χλωρίδα του κάθε νησιού παίζει σίγουρα σημαντικό ρόλο στις ιδιαίτερες γεύσεις. Η Τυροσύρα είναι μια μικρή μονάδα με περιορισμένη παραγωγή την οποία απορροφούμε για όλη την Ελλάδα. Αν δεν είστε λοιπόν τόσοο τυχεροί για να ταξιδέψετε μέχρι τη Σύρο εμείς έχουμε αναλάβει να τη φέρουμε σε εσάς.

ΚΩΔΙΚΟΣΕΙΔΟΣ
126-001-001ΚΟΠΑΝΙΣΤΗ 250gr
126-010-001ΦΡΑΓΚΟΣΥΡΙΑΝΗ ΓΡΑΒΙΕΡΑ 8kg
126-010-002ΦΡΑΓΚΟΣΥΡΙΑΝΗ ΓΡΑΒΙΕΡΑ ΜΙΣΟ ΚΕΦΑΛΙ περί. 4 kg.
126-010-005ΓΡΑΒΙΕΡΑ ΣΑΝ ΜΙΧΑΛΗ ΠΟΠ 1/2 8kg (περί.4kg)
126-010-006ΣΑΝ ΜΙΧΑΛΗ ΣΥΡΟΥ ΠΟΠ περί. 8kg
126-020-001ΞΙΝΟΤΥΡΟ ΑΠΛΟ περί. 240 gr.
126-020-002ΞΙΝΟΤΥΡΟ ΜΕ ΘΥΜΑΡΙ-ΡΙΓΑΝΗ περί. 200gr.
orizontes_horeca_tyrokomika_tyrosyra_kopanisti

ΚΟΠΑΝΙΣΤΗ 250gr

ΚΟΠΑΝΙΣΤΗ  Πικάντικο τυρί, με δριμεία, πιπερίζουσα γεύση, άγριο, θυμίζει κάπως το γαλλικό roquefort, είναι όμως ξεχωριστό, καθότι χωρίς σχήμα, αλοιφώδες, με χαρακτηριστικό υπόφαιο και μερικές φορές απαλό ροζ χρώμα, που σκουραίνει όσο ωριμάζει.

 

 

orizontes_horeca_tyrokomika_tyrosyra_fragkosyriani

ΦΡΑΓΚΟΣΥΡΙΑΝΗ ΓΡΑΒΙΕΡΑ 8kg
ΦΡΑΓΚΟΣΥΡΙΑΝΗ ΓΡΑΒΙΕΡΑ ΜΙΣΟ ΚΕΦΑΛΙ περί. 4 kg

Παράγεται σε περιορισμένες ποσότητες, αποκλειστικά από παστεριωμένο κυρίως αγελαδινό και ελάχιστο αιγοπρόβειο γάλα του νησιού, με τρίμηνη τουλάχιστον ωρίμανση και έχει πικάντικο άρωμα και έντονη, γεμάτη γεύση. Η χρυσαφένια της επιδερμίδα την κάνει να μοιάζει με παρμεζάνα.

 

orizontes_horeca_tyrokomika_tyrosyra_sanmihali

ΣΑΝ ΜΙΧΑΛΗ ΣΥΡΟΥ ΠΟΠ 8kg
ΓΡΑΒΙΕΡΑ ΣΑΝ ΜΙΧΑΛΗ ΠΟΠ 1/2 8kg

Το τυρί “Σαν Μιχάλη” παρασκευάζεται αποκλειστικά στο νησί της Σύρου.  Είναι το ακριβότερο ελληνικό τυρί, είναι Προϊόν Ονομασίας Προέλευσης (ΠΟΠ).

Παρασκευάζεται από αγνά ντόπια υλικά, που παράγονται υπό συγκεκριμένες συνθήκες στην περιοχή. Η πρώτη ύλη για το τυρί “Σαν Μιχάλη” είναι το αγελαδινό γάλα της Σύρου, που παράγεται από αγελάδες που ζουν στην συγκεκριμένη περιοχή του νησιού και τρέφονται με την χλωρίδα της. Κατόπιν γίνεται ειδική επεξεργασία με παραδοσιακή τεχνολογία. Για κάθε κιλό τυριού χρειάζονται 10 κιλά γάλακτος.

Το τυρί “Σαν Μιχάλη” έχει αλμυρή και πικάντικη γεύση και κυλινδρικό σχήμα. Είναι σκληρό, λευκό έως λευκοκίτρινο, επιτραπέζιο, χαρακτηριστικό άρωμα και μάζα συμπαγή με πολύ μικρές ακανόνιστες οπές.

Συνηθίζεται το τυρί “Σαν Μιχάλη” να τρώγεται σκέτο, με ψωμί ή με φρούτα, αλλά χρησιμοποιείται και σε πολλές τοπικές συνταγές.

 

orizontes_horeca_tyrokomika_tyrosyra_xinotyromevotana

ΞΙΝΟΤΥΡΟ ΑΠΛΟ περί. 240 gr

Ένα μαλακό λευκό τυρί από αγελαδινό γάλα, με σφιχτή δομή και ελαφρώς όξινη γεμάτη γεύση. Φοβερά αρωματικό αναδεικνύει εξαιρετικά τα αρωματικά ντόπια γάλατα, είναι δροσερό και ταιριάζει υπέροχα με ελαιόλαδο και φρέσκια ντομάτα.

 

 

orizontes_horeca_tyrokomika_tyrosyra_xinotyromevotana

ΞΙΝΟΤΥΡΟ ΜΕ ΘΥΜΑΡΙ-ΡΙΓΑΝΗ περί. 200gr

Ένα μαλακό λευκό τυρί από αγελαδινό γάλα, με σφιχτή δομή και ελαφρώς όξινη γεμάτη γεύση. Φοβερά αρωματικό αναδεικνύει εξαιρετικά τα αρωματικά ντόπια γάλατα, είναι δροσερό και ταιριάζει υπέροχα με ελαιόλαδο και φρέσκια ντομάτα. Το θυμάρι, η ρίγανη και το πιπέρι ταιριάζουν εκπληκτικά μ’ αυτό το τυράκι και το κάνουν ακόμα πιο ιδιαίτερο.