νιωτικο ορίζοντες

ΝΙΩΤΙΚΟ

 Niotiko orizontes

ΝΙΩΤΙΚΟ

Το τυροκομείο της Ίου ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2007 με σκοπό να κρατήσει ζωντανό τον πρωτογενή τομέα του νησιού και παράλληλα την κουλτούρα και αγάπη για τα παραδοσιακά προϊόντα. Τα προϊόντα του έκαναν αίσθηση όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στην Ιταλία όπου παρουσιάστηκαν στις διεθνείς εκθέσεις του SLOW FOOD «Cheese» στο Bra και “Salone del Gusto” στο Torino. Είναι μια μικρη πρότυπη, τυροκομική μονάδα που χρησιμοποιεί αγνό αιγοπρόβειο γάλα υψηλής ποιότητας. Πρόκειται για εξαιρετικά τυριά που μεγάλο μέρος από το γάλα τους προέρχεται από κατσίκια και πρόβατα ελευθέρας βοσκής. Το τυροκομείο βρίσκεται στη θέση Διασέλια, πάνω από την Αγία Θεοδότη και στα μονοπάτια που κινούνται τα ζώα για τη βοσκή τους, έτσι ώστε το γάλα τους να τυροκομείται μέσα στις πρώτες 24 ώρες το πολύ, μετά το άρμεγμα.

ΚΩΔΙΚΟΣΕΙΔΟΣ
118-001-001ΚΕΦΑΛΟΤΥΡΙ ΙΟΥ ΚΑΤΣΙΚΙΣΙΟ ΜΑΥΡΟ 3 kg
118-001-010ΚΕΦΑΛΟΤΥΡΙ ΑΙΓΟΠΡΟΒΕΙΟ ΙΟΥ 3kg
orizontes

ΚΕΦΑΛΟΤΥΡΙ ΙΟΥ ΚΑΤΣΙΚΙΣΙΟ ΜΑΥΡΟ 3 kg

Είναι ένα σκληρό τυρί που παράγεται σε κύλινδρους με στερεή μάζα και σκληρή εξωτερική επιφάνεια. Το τυρί ποικίλει μεταξύ του κίτρινου και του άσπρου χρώματος και είναι ελαφρώς αλμυρό με ευχάριστη χαρακτηριστική γεύση. Έχει υψηλή θρεπτική αξία, είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες, ασβέστιο και βιταμίνες Α, D και Ε και σε θρεπτικά συστατικά τα οποία είναι απαραίτητα για μια υγιεινή διατροφή.

orizontes

ΚΕΦΑΛΟΤΥΡΙ ΑΙΓΟΠΡΟΒΕΙΟ ΙΟΥ 3kg

Το Νιώτικο Κεφαλοτύρι είναι σκληρό τυρί από αιγοπρόβειο και αγελαδινό γάλα που προέρχεται από ζώα που εκτρέφονται στο νησί της Ίου.