καλλιγιαννης

ΚΑΛΛΙΓΙΑΝΝΗΣ

 

ΚΑΛΛΙΓΙΑΝΝΗΣ

Το τυροκομείο του Καλλιγιάννη στο Ρέθυμνο της Κρήτης χρησιμοποιεί παραδοσιακές μεθόδους τυροκόμησης και συλλέγει γάλα από την περιοχή του Ρεθύμνου που δίνουν στα τυριά του υπέροχη γεύση. Η Κρήτη άλλωστε φημίζεται για τα τυροκομικά της. Γραβιέρα Ρεθύμνου, ανθότυρος ξηρός και κατσικίσια γραβιέρα είναι κάποια από τα προιόντα του που αξίζει να δοκιμάσετε.

 

ΚΩΔΙΚΟΣΕΙΔΟΣ
112-001-001 ΚΑΛΛΙΓΙΑΝΝΗΣ ΓΡΑΒΙΕΡΑ ΡΕΘΥΜΝΟΥ 8 kg
112-001-010 ΚΑΛΛΙΓΙΑΝΝΗΣ ΓΡΑΒΙΕΡΑ ΡΕΘΥΜΝΟΥ 3 kg
112-010-001 ΚΑΛΛΙΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΘΟΤΥΡΟΣ ΞΗΡΟΣ 1.5 kg
112-015-001 ΚΑΛΛΙΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΤΣΙΚΙΣΙΟ ΡΕΘΥΜΝΟΥ 3 kg

ΚΑΛΛΙΓΙΑΝΝΗΣ ΓΡΑΒΙΕΡΑ ΡΕΘΥΜΝΟΥ 8 kg
ΚΑΛΛΙΓΙΑΝΝΗΣ ΓΡΑΒΙΕΡΑ ΡΕΘΥΜΝΟΥ 3 kg

Γραβιέρα Κρήτης Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης από την ορεινή περιοχή του Ρεθύμνου. Από 100% παστεριωμένο πρόβειο γάλα και ελάχιστο κατσικίσιο. Δυνατή, πλούσια,  πικάντικη με βουτυράτο άρωμα. Ημίσκληρη ελαφρά κίτρινη προς λευκή μάζα με τρυπούλες και ενίοτε σχισμές πρωτεϊνικής ζύμωσης. Σκληρό φυσικό περίβλημα που ωφείλεται στην ωρίμανση της στις σπηλιές της Κρήτης. Σε μεγάλο κεφάλι 8 κιλών & σεκεφάλι 3 κιλών.

 

ΚΑΛΛΙΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΘΟΤΥΡΟΣ ΞΗΡΟΣ 1.5 kg

Χαρακτηριστικό Κρητικό τυρί από τυρόγαλο πρόβειου ή μείγματος του με κατσικίσιο με προσθήκη φρέσκου πλήρους γάλακτος. Έχει πλούσια, δροσερή, γλυκιά γεύση, φρεσκοχτυπημένου βουτύρου με αρώματα κρέμας γάλακτος. Πρόκειται για ένα τυρί λευκό, συμπαγές με απειροελάχιστο αλάτι σε σχήμα κόλουρου κώνου χωρίς κόρα. Όταν αλατιστεί εξωτερικά και ωριμάσει για 1-2 μήνες γίνεται σκληρό και πικάντικο.

 

ΚΑΛΛΙΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΤΣΙΚΙΣΙΟ ΡΕΘΥΜΝΟΥ 3 kg

Γραβιέρα Κρήτης Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης από την ορεινή περιοχή του Ρεθύμνου. Από 100% κατσικίσιο γάλα. Δυνατή, πλούσια,  πικάντικη γεύση με φίνο βουτυράτο άρωμα. Ημίσκληρη ελαφρά κίτρινη προς λευκή μάζα με μαύρο περίβλημα παραφίνης. που οφείλεται στην ωρίμανση της στις σπηλιές της Κρήτης. Σε κεφάλι 3 περίπου κιλών.