HORECA

HORECA > ΤΥΡΟΚΟΜΙΚΑ


ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΠΕΚΑ

  ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΠΕΚΑ Στις εγκαταστάσεις μας, οι οποίες απλώνονται σε μία έκταση 1.500 τ.μ. στην περιοχή της Σίνδου Θεσσαλονίκης, πραγματοποιούνται καθημερινά όλοι εκείνοι οι ποιοτικοί έλεγχοι που εγγυώνται ότι θα φτάσει στο τραπέζι σας «συσκευασμένη» η αγάπη και η εκτίμηση της Οικογένειας Μπέκα στα βουβαλινά προϊόντα. Απολαύστε αυθεντικό βουβαλινό γάλα και προσθέστε στον διατροφικό σας χάρτη delicatessen […]

ΠΛΥΜΑΚΗΣ

 ΠΛΥΜΑΚΗΣ Τα τυροκομικά προϊόντα «Ασή Γωνιά» παράγονται από 100% πρόβειο γάλα. Το κύριο προϊόν του τυροκομείου είναι το παραδοσιακό τυρί άλμης, αλλά και ο νωπός ανθότυρος (μυζήθρα φρέσκια) και το πηχτόγαλο Χανίων. Η προσήλωση στις παραδοσιακές μεθόδους παραγωγής τυριών σε συνδυασμό με την άριστη ποιότητα και ασφαλή επεξεργασία εξασφαλίζουν προϊόντα με ιδιαίτερη γεύση και υψηλή ποιότητα. Το τυροκομείο διαθέτει πιστοποιημένο σύστημα […]

idrima-tositsa

ΙΔΡΥΜΑ ΤΟΣΙΤΣΑ

 ΙΔΡΥΜΑ ΤΟΣΙΤΣΑΈνα τυροκομείο που κουβαλά τη ζωντανή ιστορία του Μετσόβου.Το τυροκομείο του Ιδρύματος Βαρώνου Μιχαήλ Τοσίτσα λειτουργεί στο Μέτσοβο από το 1955. Το όραμα του Ευάγγελου Αβέρωφ Τοσίτσα ήταν να λειτουργήσει υπό τη μορφή πρακτικής σχολής. Για το λόγο αυτό φρόντισε να πάνε για τυροκομικές σπουδές στην Ιταλία νεαροί Μετσοβίτες από οικογένειες κτηνοτρόφων. Οι νεαροί […]

steiakakis orizontes

ΣΤΕΙΑΚΑΚΗΣ

 ΣΤΕΙΑΚΑΚΗΣΣτο ιδιαίτερο Νησί της Κρήτης στην όμορφη πεδιάδα της Μεσσαράς, το 1952 ίδρυσε το τυροκομείο τουο κος Στειακάκης Κωνσταντίνος  στον τόπο από όπου και κατάγεται στο χωριό Βαλί των Αγ. Δέκα. Με σεβασμό στην κρητική παράδοση παράγοντας Κρητικά παραδοσιακά τυροκομικά προϊόντα, κρατώντας αναλλοίωτες την γεύση και την ποιότηταΗ τεχνογνωσία των ανθρώπων της Εταιρείας Στειακάκης , […]

παγώνης orizontes

ΠΑΓΩΝΗΣ

 ΠΑΓΩΝΗΣΗ εταιρία ΠΑΓΩΝΗΣ εδρεύει στις Ερυθρές Αττικής και δραστηριοποιείται στον τομέα της παραγωγής τυροκομικών και γαλακτοκομικών προϊόντων για περισσότερο από 45 χρόνια. Διατηρώντας σταθερές και μακροχρόνιες σχέσεις με τοπικές συνεργαζόμενες κτηνοτροφικές μονάδες καθώς και με μονάδες της ευρύτερης περιοχής έχει εξασφαλίσει τον πλήρη έλεγχο της ποιότητας της πρώτης ύλης σε όλα τα στάδια. Στο γεγονός […]

τυροσύρα orizontes

ΤΥΡΟΣΥΡΑ

 ΤΥΡΟΣΥΡΑΗ Τυροσυρα Τυροκομική όπως μαρτυρά το όνομα της βρίσκεται στη μαγευτική Σύρο. Η οικογένεια Ρούσσου δεν είναι μια οικογένεια με παράδοση στην τυροκομία, είναι όμως μια οικογένεια που λατρεύει τον τόπο και τα προιόντα του και αποφάσισε να διασώσει τις παραδοσιακές συνταγές και μεθόδους τυροκόμησης, ενισχύοντας την αγελαδοτροφία του νησιού και επενδύοντας σε ανθρώπους που […]

tzourbakis orizontes

ΤΖΟΥΡΜΠΑΚΗΣ

   ΤΖΟΥΡΜΠΑΚΗΣΣτην Κρήτη, το μέρος που γέννησε το μύθο του Δία και της Αμάλθειας όπου βρίσκεται και το Ιδαίο Άντρο, ένα από τα σπουδαιότερα λατρευτικά σπήλαια της αρχαιότητας, ένα τυροκομείο παράγει μεταξύ άλλων γίδινα τυριά από 100% κατσικίσιο γάλα της περιοχής του Ρεθύμνου τα οποία διατηρούν στο μέγιστο όλες αυτές τις ιδιότητες αλλά και τα αρώματα […]

lesvos-diary orizontes

LESVOS DAIRY

 LESVOS DAIRYTo νησί της Λέσβου με το ηφαιστιακό υπέδαφος, το ήπιο κλίμα και τα αμέτρητα βοσκοτόπια έχει μακρά παράδοση στην τυροκομία χάρη στη μοναδικότητα του πρόβειου γάλακτος.Η Γαλακτοκομική Λέσβου στο υπερσύγχρονο τυροκομείο, παράγει εξαιρετικά τυροκομικά προιόντα τα οποία συγκεντρωνουν όλα αυτά τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του νησιού, τα εξαιρετικά αρώματα της μοναδικής φύσης αλλά και του […]

KAIDANCHEESE ORIZONTES

ΚΑΪΔΑΝΤΖΗΣ

 ΚΑΪΔΑΝΤΖΗΣΣτο νομό Αττικής υπάχρουν πολύ λίγα τυροκομεία.  Από τα ελάχιστα παραδοσιακά, που εκσυγχρονίστηκαν και εξελίχθηκαν, είναι εκείνο του Καδαϊντζή, στο Μαρκόπουλο. Η «ΗΡΑΚΛΗΣ ΚΑΪΔΑΝΤΖΗΣ & ΣΙΑ Ο.Ε.», ασχολείται με το χώρο της τυροκομίας από το 1950. Πρόκειται για μία οικογενειακή επιχείρηση, που ουσιαστικά καθώς η μία γενιά διαδέχεται την άλλη, στηρίζεται στο μεράκι και την […]

γαλακτοκομική ζακύνθου

ΓΑΛΑΚΤΟΜΟΜΙΚΗ ΖΑΚΥΝΘΟΥ

 ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΗ ΖΑΚΥΝΘΟΥΗ παραγωγή τυριού από την οικογένεια Μπάστα που διατηρεί δική της κτηνοτροφική μονάδα ξεκινά τρεις γενιές πίσω. Το 2008, ο Παναγιώτης Μπάστας εκσυγχρονίζει το παλιό τυροκομείο και το μετατρέπει σε μια υπερσύγχρονη καθετοποιημένη μονάδα παραγωγής τυροκομικών και γαλακτοκομικών προϊόντων. Τα τυριά του τυροκομείου Μπάστα παράγονται αποκλειστικά από πρόβειο γάλα ζώων ελεύθερης βοσκής του νησιού […]

mpafas orizontes

ΜΠΑΦΑΣ

 ΜΠΑΦΑΣΣτο νομό της Άρτας με την πλούσια τυροκομική παράδοση λειτουργεί από το 1965 το τυροκομείο της οικογένειας Μπάφα. Από τότε μέχρι σήμερα παρασκευάζει παραδοσιακά τυροκομικά προϊόντα από αγνό γάλα της περιοχής, εξαιρετική φέτα αλλά και μοναδικά σκληρά και ημίσκληρα, στα οποία άλλωστε η Ήπειρος έχει παράδοση, όπως κεφαλοτύρι, πεκορίνο, και  κεφαλογραβιέρα.

καλογήρου ορίζοντες

ΚΑΛΟΓΗΡΟΥ

 ΚΑΛΟΓΗΡΟΥΤα νησιά της Ελλάδας εκτός από σπάνιες ομορφιές διαθέτουν και εκλεκτη γαστρονομική και ιδιαίτερα τυροκομική  κουλτούρα. Μεγάλο ρόλο σε αυτό παίζει το ντόπιο γάλα, με την ιδιαίτερη χλωρίδα και το κλίμα να δίνουν μοναδικά αρώματα. Στη Σίφνο λοιπόν λειτουργεί το τυροκομείο του Γιάννη Καλογήρου. Η μανούρα η γυλωμένη είναι ένα είδος αποξηραμένου κρασοτυριού, ωριμασμένου μέσα […]

hadjipieris orizontes

ΧΑΤΖΗΠΙΕΡΗΣ

ΧΑΤΖΗΠΙΕΡΗΣΟ ιδρυτής της οικογενειακής επιχείρησης δε φανταζόταν ποτέ όταν βοηθούσε ως παιδί τον πατέρα τους να πουλάει παραδοσιακά τυριά πως μια μέρα τα τυριά που θα παρήγαγε ο ίδιος θα εξαγόταν σε όλο τον κόσμο.Το 1983 έγινε η πρώτη μονάδα στο χωριό Αθηένου στη Λάρνακα της Κύπρου ένα μερος με σπουδαία τυροκομική παράδοση και στη […]

Metsovo AE

ΜΕΤΣΟΒΟ ΑΕ

 ΜΕΤΣΟΒΟ ΑΕΣτο Δροσοχώρι Ιωαννίνων το οικογενειακό τυροκομείο Μέτσοβο ΑΕ μαρτυρά της καταγωγή των ιδιοκτητών του αλλά και την πλούσια τυροκομική κουλτούρα των βλάχικων τυριών.Με αιγοπρόβειο γάλα από το νομό Ιωαννίνων παράγουν μια μεγάλη γκάμα ημίσκληρων κίτρινων τυριών γεμάτη χρώματα και γεύσεις χάρη στο κάπνισμα αλλά και στα μπαχαρικά και βότανα που χρησιμοποιούν. 

talagani-orizontes

ΤΑΛΑΓΑΝΙ

 ΤΑΛΑΓΑΝΙΤο Ταλαγάνι έχει τον δικό του ξεχωριστό χαρακτήρα που του έχει χαρίσει μέχρι σήμερα 3 βραβεία σε εθνικούς και διεθνείς διαγωνισμούς, ενώ το προτιμούν διάσημοι σεφ κι εστιατόρια σε όλη την Ελλάδα. Ο παραγωγός του ο κύριος Αποστόλου επέλεξε να του δώσει το όνομα ταλαγάνι, που στην μεσσηνιακή ντοπιολαλιά σημαίνει «κάπα του τσομπάνη».Λόγω της σύστασής […]

mastelo orizontes

ΤΟΥΜΑΖΟΣ

 ΤΟΥΜΑΖΟΣΜπορεί ακούγοντας τη λέξη “μαστέλο” το πρώτο που έρχεται στο μυαλό να είναι το γνωστό χιώτικο τυρί, ωστόσο το Μαστέλο® είναι το εμπορικό σήμα για τα χιώτικα γαλακτοκομικά προϊόντα που φτιάχνονται αποκλειστικά και μόνο από την τον εταιρία του Κωνσταντίνου Τουμάζου με τις αγνότερες χιώτικες πρώτες ύλες. Το όνομα «ΜΑΣΤΕΛΟ» στην κυριολεξία σημαίνει ο κάδος […]

kouvarakis orizontes

ΚΟΥΒΑΡΑΚΗΣ

 ΚΟΥΒΑΡΑΚΗΣΗ επιχείρηση του Ιωάννη Κουβαράκη ξεκίνησε να ασχολείται με την  παραγωγή τυροκομικών προϊόντων από το 1977 που ανοίγει τις πόρτες του το πρώτο κατάστημα στο κέντρο της πόλης της Σητείας. Το 2004 την επιχείρηση αναλαμβάνουν οι τρείς γιοί του Παντελής, Κωνσταντίνος και Γεώργιος και η επωνυμία αλλάζει σε Π.Κουβαράκης και ΣΙΑ Ο.Ε. Το γάλα που […]

καλλιγιαννης

ΚΑΛΛΙΓΙΑΝΝΗΣ

 ΚΑΛΛΙΓΙΑΝΝΗΣΤο τυροκομείο του Καλλιγιάννη στο Ρέθυμνο της Κρήτης χρησιμοποιεί παραδοσιακές μεθόδους τυροκόμησης και συλλέγει γάλα από την περιοχή του Ρεθύμνου που δίνουν στα τυριά του υπέροχη γεύση. Η Κρήτη άλλωστε φημίζεται για τα τυροκομικά της. Γραβιέρα Ρεθύμνου, ανθότυρος ξηρός και κατσικίσια γραβιέρα είναι κάποια από τα προιόντα του που αξίζει να δοκιμάσετε. 

νιωτικο ορίζοντες

ΝΙΩΤΙΚΟ

 ΝΙΩΤΙΚΟΤο τυροκομείο της Ίου ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2007 με σκοπό να κρατήσει ζωντανό τον πρωτογενή τομέα του νησιού και παράλληλα την κουλτούρα και αγάπη για τα παραδοσιακά προϊόντα. Τα προϊόντα του έκαναν αίσθηση όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στην Ιταλία όπου παρουσιάστηκαν στις διεθνείς εκθέσεις του SLOW FOOD «Cheese» στο Bra και […]

krikri orizontes

ΚΡΙ ΚΡΙ

 ΚΡΙ ΚΡΙΣτη Βόρεια Ελλάδα, στο μέσο της εύφορης κοιλάδας του Στρυμόνα και μόλις 3 χλμ από την πόλη των Σερρών, βρίσκεται το υπερσύγχρονο εργοστάσιο της γαλακτοβιομηχανίας Κρι Κρι ΑΕ. Με ιστορία από το 1954, η Κρι Κρι ΑΕ σήμερα παράγει παγωτά και γιαούρτια από 100% ελληνικό γάλα Σερρών και έχει καταφέρει να κερδίσει τους Έλληνες […]

HORECA > ΑΛΛΑΝΤΙΚΑ


Tsianavas orizontes

ΤΣΙΑΝΑΒΑΣ

ΤΣΙΑΝΑΒΑΣΣτην περιοχή της Καρδίτσας στις αρχές της δεκαετίας του ΄90 η οικογένεια Τσιανάβα ξεκίνησε να δραστηριοποιείται στην παραγωγή χωριάτικων λουκάνικων και παραδοσιακών αλλαντικών. Άλλωστε ολόκληρη η περιοχή της Θεσσαλίας έχει παράδοση σ’αυτό.Η μικρή οικοτεχνία σύντομα χρειάστηκε να μετακομίσει σε έναν υπερσύγχρονο ιδιόκτητο χώρο 1500m2 επενδύοντας σε μηχανολογικό εξοπλισμό, πιστοποιήσεις ποιότητας και επιστημονικό δυναμικό για να […]

γευσεις καλλονής ορίζοντες

ΓΕΥΣΕΙΣ ΚΑΛΛΟΝΗΣ

 ΓΕΥΣΕΙΣ ΚΑΛΛΟΝΗΣΗ ιστορία ξεκινά το 1980 από το χωριό Σκουτάρο της Λέσβου με το εμπόριο χονδρικής αμνοεριφίων και προβάτων, ενώ το 1988 εγκαινιάστηκε το παραδοσιακό κρεοπωλείο στην πλατεία της Καλλονής Λέσβου. Με όλη αυτή την εμπειρία και τη γνώση της πρώτης ύλης, η οικογένεια ξεκινά μια πρότυπη μονάδα επεξεργασίας και τυποποίησης κρέατος με στόχο την […]

hasikos orizontes

ΧΑΣΙΚΟΣ

ΧΑΣΙΚΟΣΟι αδερφοί Κώστας & Νεκτάριος Χάσικος, συνεχίζοντας μια οικογενειακή παράδοση 50 ετών ίδρυσαν στα μέσα της δεκαετίας του ’80 την επιχείρηση εμπορίας κρεάτων ΑΦΟΙ ΧΑΣΙΚΟΥ ΑΕ.  Τα προϊόντα αναγνωρίστηκαν με τον καιρό, η ζήτηση αυξήθηκε, το όραμα υπήρχε πάντα και έτσι το 2007 ιδρύθηκε η βιομηχανία παραγωγής, επεξεργασίας και τυποποίησης κρεατοσκευασμάτων, αλλαντικών και παραδοσιακών κρητικών […]

COMECO orizontes

COMECO

COMECOΗ οικογένεια Λαβράνου δραστηριοποιείται από το 1960 στον τομέα της παραγωγής, επεξεργασίας και τυποποίησης προϊόντων κρέατος και αλλαντικών. Το 2001 ιδρύει την «ΚΕΡΚΥΡΑΪΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΡΕΑΤΩΝ Α.Ε.» με διακριτικό τίτλο «CO.ME.CO. S.A.» Στις πλήρως ανακαινισμένες εγκαταστάσεις στο Τρίκλινο Κέρκυρας, υιοθετήθηκαν καινοτόμες παραγωγικές διαδικασίες και παντρεύτηκαν οι παραδοσιακές ελληνικές γεύσεις και συνταγές με τις πιο σύγχρονες μεθόδους […]

oikonomakos orizontes

ΟΙΚΟΝΟΜΑΚΟΣ

ΟΙΚΟΝΟΜΑΚΟΣΣτον ευλογημένο τόπο της Καλαμάτας η οικογενειακή βιοτεχνία αλλαντικών Οικονομάκος εγγυάται αλλαντικά άριστης ποιότητας. Προιόντα αγνά χωρίς συντήρητικά από 100% νωπό κρέας με παραδοσιακή επεξεργασία καπνισμένα με άγρια ξύλα και αρωματικά φυτά από τις πλαγιές του Ταύγετου. 

orizontes

ΠΑΣΣΑΛΗΣ

 ΠΑΣΣΑΛΗΣΗ εταιρεία Γ.& Ι. ΠΑΣΣΑΛΗΣ Α.Ε.Β.Ε. είναι μια ελληνική οικογενειακή επιχείρηση που δραστηριοποιείται στο χώρο των εκλεκτών τροφίμων από το 1962. Πρωταρχικοί στόχοι της εταιρείας ήταν και παραμένουν, αφενός μεν η διάθεση εκλεκτών διεθνών και ελληνικών αναγνωρίσιμων προϊόντων υψηλής ποιότητας και διατροφικής αξίας, αφετέρου δε η συνεχής διερεύνηση των διεθνών αγορών για εισαγωγή νέων-καινοτόμων προϊόντων […]

αφοι τιάκα οριζοντες

ΑΦΟΙ ΤΙΑΚΑ

ΑΦΟΙ ΤΙΑΚΑΣτο μακρινό Σουφλί της Αλεξανδρουπολης η αλλαντοβιομηχανία Τιάκας δημιουργεί με μεράκι παραδοσιακά αλλαντικά κουβαλώντας στις συνταγες της μυστικά της Ανατολής όπως τον διάσημο καβουρμά. 

dalimari orizontes

ΝΤΕΛΗΜΑΡΗ

ΝΤΕΛΗΜΑΡΗΤο 1964 η οικογένεια Κατωπόδη-Ντελημάρη άρχισε να παρασκευάζει παραδοσιακά αλλαντικά και να τα διαθέτει αποκλειστικά στην αγορά της Λευκάδας. Η ποιότητα των υλικών και ο παραδοσιακός τρόπος παραγωγής αναγνωρίστηκαν και η οικογένεια δημιούργησε μια κάθετη μονάδα επεξεργασίας και παραγωγής αλλαντικών με το σαλάμι αέρος Λευκάδος να γίνεται γνωστό και συνώνυμο της επιτυχίας τους.Από τότε εξακολουθούν […]

HORECA > ΣΥΝΟΔΕΥΤΙΚΑ


koutantos orizontes

ΚΟΥΤΑΝΤΟΥ

 ΚΟΥΤΑΝΤΟΥΤο Κρητικό μέλι της οικογένειας Κουτάντου είναι μοναδικό λόγω της ιδιαιτερότητας της περιοχής στην οποία παράγεται. Η Κρήτη είναι το νοτιότερο σημείο της Ελλάδος με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας, γεγονός που συμβάλλει στην ανάπτυξη και ανθοφορία πολλών ποικιλιών αρωματικών φυτών και βοτάνων κατά τη διάρκεια όλου του χρόνου.Αυτοφυή, αρωματικά φυτά, δέντρα, θάμνοι σπάνια πολλά από αυτά […]

orizontes rezos

ΡΕΖΟΣ

 ΡΕΖΟΣΑπό την ίδρυσή της το 1983 μέχρι και σήμερα, η εταιρία REZOS BRANDS έχει καταφέρει μέσα από την πολύχρονη πείρα της να κερδίσει και να διατηρήσει την εμπιστοσύνη πελατών και προμηθευτριών εταιρειών, διασφαλίζοντας την υψηλή ποιότητα των υπηρεσιών της. Ο κύριος όγκος δραστηριοτήτων της κατευθύνεται κυρίως στην εκπροσώπηση ευρωπαϊκών οίκων ενώ έχει δημιουργήσει ένα portfolio […]

cretan olive mill orizontes

CRETAN OLIVE MILL

 CRETAN OLIVE MILLΤο πάντρεμα της παράδοσης και της καινοτομίας αποτελεί το συγκριτικό πλεονέκτημα της Cretan Olive Mill. Στηριζόμενοι στα πολύτιμα διδάγματα της εμπειρίας, διαχειρίζονται τον καρπό της ελιάς με υπευθυνότητα και σεβασμό. Έχοντας κοινό στόχο το λάδι που παράγουν είναι αυτό που προσφέρουν πρώτα στα παιδιά τους και κατόπιν στον καταναλωτή. Αντιμετωπίζουν την ελιά, τον […]

HORECA > ΚΡΑΣΙΑ


domain michaelidi orizontes

ΚΤΗΜΑ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ

 ΚΤΗΜΑ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΚτήμα Μιχαηλίδη βρίσκεται στον Άγιο Αθανάσιο Δράμας, μια εύφορη περιοχή που γειτνιάζει με τους αρχαίους Φιλίππους, όπου τα αρχαιολογικά ευρήματα μαρτυρούν την καλλιέργεια της αμπέλου, αλλά και την ύπαρξη αρχαίου πατητηρίου στους Ελληνιστικούς χρόνους.Η οικογένεια Μιχαηλίδη το 1992 άρχισε την εγκατάσταση του αμπελώνα με την φύτευση 8 στρεμμάτων, ενώ σήμερα η συνολική έκταση του […]

chatzigeorgiou orizontes

ΚΤΗΜΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ

 ΚΤΗΜΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥΤο «Κτήμα Χατζηγεωργίου» ιδρύθηκε από το 1952 από τον Βασίλειο Χατζηγεωργίου, πρωτοπόρο γεωργό, ο οποίος πραγματοποιώντας «ιδιωτικό αναδασμό» συγκέντρωσε μία ενιαία έκταση 185 στρεμμάτων στην περιοχή Κάρυανη Καβάλας. Πολύ γρήγορα αντιλήφθηκε τις προοπτικές της περιοχής για την καλλιέργεια της αμπέλου και δημιούργησε έναν από τους πρώτους συστηματικούς αμπελώνες, με ελληνικές και γαλλικές ποικιλίες.Στη συνέχεια […]

orizontes markovitis

ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΜΑΡΚΟΒΙΤΗ

 ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΜΑΡΚΟΒΙΤΗTo Οινοποιείο Μαρκοβίτη βρίσκεται στην κεντρική Μακεδονία, δίπλα στο χωριό ‘Πολλά Νερά’, εντός της ΠΟΠ ζώνης της Νάουσας. Εδώ η οικογένεια Μαρκοβίτη καλλιεργεί από το 1972 το θρυλικό ξινόμαυρο, μια ερυθρή ποικιλία με μεγάλο δυναμικό παλαίωσης.  Στους πρόποδες της οροσειράς του Βερμίου περιοχή που χαρακτηρίζεται από υγρούς και κρύους χειμώνες και σχετικά θερμά και ξηρά […]

orizontes ktima mercouri

ΚΤΗΜΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ

 ΚΤΗΜΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗΤο Κτήμα Μερκούρη ευρίσκεται στη Δυτ. Πελοπόννησο, πάνω στο υψίπεδο του ακρωτηρίου Ιχθύς, στην περιοχή Κορακοχωρίου του Δήμου Πύργου, πολύ κοντά στο λιμάνι του Κατακώλου και σε απόσταση 30 Km περίπου από την Αρχαία Ολυμπία. Είναι ένα παλιό, αγρόκτημα με ιστορία 140 χρόνων στην παραγωγή οίνου, ελαιολάδου και, παλαιότερα, κορινθιακής σταφίδας. Η ιστορία του […]

ktima toplou orizontes

ΚΤΗΜΑ ΤΟΠΛΟΥ

  ΚΤΗΜΑ ΤΟΠΛΟΥΗ Ιερά Μονή της Παναγίας Ακρωτηριανής και του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου Τοπλού Σητείας, κτίστηκε κατά τον 14ο αιώνα και από τότε είχε πάντα ενεργό παρουσία στην κοινωνική αλλά και αμπελοοινική ιστορία του τόπου. Καλλιεργεί βιολογικά αμπέλια και ελιές και παράγει κρασί τσικουδιά και ελαιόλαδο που τυποποιούνται και διατίθενται στην τοπική και τη διεθνή αγορά. Εκτός από το λευκό Θραψαθήρι και Βηλάνα και το κόκκινο Merlot – Syrah που […]

protopapas orizontes

ΚΤΗΜΑ ΠΡΩΤΟΠΑΠΑ

 ΚΤΗΜΑ ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣτην Κάριανη Καβάλας το Κτήμα Πρωτόπαπα παράγει σπό το 1985 12 ετικέτες κρασιών σε περιορισμένο αριθμό φιαλών. Η παραγωγή κρασιού αποτελεί ιερή διαδικασία την οποία υπηρετούν με συνέπεια από το 1985.Πρόκειται για ένα εξαιρετικό κτήμα που ιδρύθηκε το 1985 από τον Αθανάσιο Πρωτόπαπα, χημικό μηχανικό. Το Κτήμα Πρωτόπαπα παράγει κρασιά από τους ιδιόκτητους αμπελώνες εκτάσεως 300 στρεμμάτων […]

karanika orizontes

ΚΤΗΜΑ ΚΑΡΑΝΙΚΑ

 ΚΤΗΜΑ ΚΑΡΑΝΙΚΑΣτο Κτήμα Καρανίκα παράγουν υψηλής ποιότητας κρασιά σε απόλυτη αρμονία με τη φύση, με γνώμονα το σεβασμό στη γη και την ανθρώπινη υγεία.Στο βορειοδυτικό άκρο της Ελλάδας, στο οροπέδιο του Αμύνταιου, βρίσκονται οι αμπελώνες στους οποίους καλλιεργούνται με βιολογικές μεθόδους η πολύ παλιά ποικιλία Ξινόμαυρο, η νεότερη Ασύρτικο, η Cabernet Sauvignon και η σχεδόν […]

maggel orizontes

ΚΤΗΜΑ MAGGEL

 ΚΤΗΜΑ MAGGELΤο αγιάμι που σημαίνει ούριος άνεμος και φυσά πάνω από τη λίμνη της Καστοριάς είναι αυτό που κυρίως ευθύνεται για την ευαίσθητη ισορροπία του οικοσυστήματος  της περιοχής. Από αυτό εξαρτάται και το μικροκλίμα του ξερικού αμπελώνα του Νίκου Μάγγελ στο οποίο δίνει γευστικούς και ευωδιαστούς καρπούς και ο ίδιος δε θα μπορούσε να μη […]

orizontes achaia clauss

ACHAIA CLAUSS

 ACHAIA CLAUSSΟ Βαυαρός Γουσταύος  Kλάους, γοητευμένος από την πολιτιστική ποιότητα της Αχαικής πρωτεύουσας και την γευστική δυναμική των αμπελιών της, αποφασίζει να δημιουργήσει την πρώτη οινική κοινότητα της Ελλάδος.Κτίζει ένα ολόκληρο οικιστικό συγκρότημα με καθεδρικούς πύργους σε σχήμα κωδωνοστασίου, που δίνει τη δυνατότητα σε ένα ολόκληρο χωριό να ζει, να εργάζεται και να αναπτύσσεται, γύρω […]