ΤΥΡΟΚΟΜΙΚΑ

HORECA > ΤΥΡΟΚΟΜΙΚΑ


ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΠΕΚΑ

  ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΠΕΚΑ Στις εγκαταστάσεις μας, οι οποίες απλώνονται σε μία έκταση 1.500 τ.μ. στην περιοχή της Σίνδου Θεσσαλονίκης, πραγματοποιούνται καθημερινά όλοι εκείνοι οι ποιοτικοί έλεγχοι που εγγυώνται ότι θα φτάσει στο τραπέζι σας «συσκευασμένη» η αγάπη και η εκτίμηση της Οικογένειας Μπέκα στα βουβαλινά προϊόντα. Απολαύστε αυθεντικό βουβαλινό γάλα και προσθέστε στον διατροφικό σας χάρτη delicatessen […]

ΠΛΥΜΑΚΗΣ

 ΠΛΥΜΑΚΗΣ Τα τυροκομικά προϊόντα «Ασή Γωνιά» παράγονται από 100% πρόβειο γάλα. Το κύριο προϊόν του τυροκομείου είναι το παραδοσιακό τυρί άλμης, αλλά και ο νωπός ανθότυρος (μυζήθρα φρέσκια) και το πηχτόγαλο Χανίων. Η προσήλωση στις παραδοσιακές μεθόδους παραγωγής τυριών σε συνδυασμό με την άριστη ποιότητα και ασφαλή επεξεργασία εξασφαλίζουν προϊόντα με ιδιαίτερη γεύση και υψηλή ποιότητα. Το τυροκομείο διαθέτει πιστοποιημένο σύστημα […]

idrima-tositsa

ΙΔΡΥΜΑ ΤΟΣΙΤΣΑ

  ΙΔΡΥΜΑ ΤΟΣΙΤΣΑ Ένα τυροκομείο που κουβαλά τη ζωντανή ιστορία του Μετσόβου. Το τυροκομείο του Ιδρύματος Βαρώνου Μιχαήλ Τοσίτσα λειτουργεί στο Μέτσοβο από το 1955. Το όραμα του Ευάγγελου Αβέρωφ Τοσίτσα ήταν να λειτουργήσει υπό τη μορφή πρακτικής σχολής. Για το λόγο αυτό φρόντισε να πάνε για τυροκομικές σπουδές στην Ιταλία νεαροί Μετσοβίτες από οικογένειες […]

steiakakis orizontes

ΣΤΕΙΑΚΑΚΗΣ

 ΣΤΕΙΑΚΑΚΗΣ Στο ιδιαίτερο Νησί της Κρήτης στην όμορφη πεδιάδα της Μεσσαράς, το 1952 ίδρυσε το τυροκομείο του ο κος Στειακάκης Κωνσταντίνος  στον τόπο από όπου και κατάγεται στο χωριό Βαλί των Αγ. Δέκα. Με σεβασμό στην κρητική παράδοση παράγοντας Κρητικά παραδοσιακά τυροκομικά προϊόντα, κρατώντας αναλλοίωτες την γεύση και την ποιότητα Η τεχνογνωσία των ανθρώπων της […]

παγώνης orizontes

ΠΑΓΩΝΗΣ

 ΠΑΓΩΝΗΣ Η εταιρία ΠΑΓΩΝΗΣ εδρεύει στις Ερυθρές Αττικής και δραστηριοποιείται στον τομέα της παραγωγής τυροκομικών και γαλακτοκομικών προϊόντων για περισσότερο από 45 χρόνια. Διατηρώντας σταθερές και μακροχρόνιες σχέσεις με τοπικές συνεργαζόμενες κτηνοτροφικές μονάδες καθώς και με μονάδες της ευρύτερης περιοχής έχει εξασφαλίσει τον πλήρη έλεγχο της ποιότητας της πρώτης ύλης σε όλα τα στάδια. Στο […]

τυροσύρα orizontes

ΤΥΡΟΣΥΡΑ

 ΤΥΡΟΣΥΡΑ Η Τυροσυρα Τυροκομική όπως μαρτυρά το όνομα της βρίσκεται στη μαγευτική Σύρο. Η οικογένεια Ρούσσου δεν είναι μια οικογένεια με παράδοση στην τυροκομία, είναι όμως μια οικογένεια που λατρεύει τον τόπο και τα προιόντα του και αποφάσισε να διασώσει τις παραδοσιακές συνταγές και μεθόδους τυροκόμησης, ενισχύοντας την αγελαδοτροφία του νησιού και επενδύοντας σε ανθρώπους […]

tzourbakis orizontes

ΤΖΟΥΡΜΠΑΚΗΣ

     ΤΖΟΥΡΜΠΑΚΗΣ Στην Κρήτη, το μέρος που γέννησε το μύθο του Δία και της Αμάλθειας όπου βρίσκεται και το Ιδαίο Άντρο, ένα από τα σπουδαιότερα λατρευτικά σπήλαια της αρχαιότητας, ένα τυροκομείο παράγει μεταξύ άλλων γίδινα τυριά από 100% κατσικίσιο γάλα της περιοχής του Ρεθύμνου τα οποία διατηρούν στο μέγιστο όλες αυτές τις ιδιότητες αλλά […]

lesvos-diary orizontes

LESVOS DAIRY

  LESVOS DAIRY To νησί της Λέσβου με το ηφαιστιακό υπέδαφος, το ήπιο κλίμα και τα αμέτρητα βοσκοτόπια έχει μακρά παράδοση στην τυροκομία χάρη στη μοναδικότητα του πρόβειου γάλακτος. Η Γαλακτοκομική Λέσβου στο υπερσύγχρονο τυροκομείο, παράγει εξαιρετικά τυροκομικά προιόντα τα οποία συγκεντρωνουν όλα αυτά τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του νησιού, τα εξαιρετικά αρώματα της μοναδικής φύσης […]

KAIDANCHEESE ORIZONTES

ΚΑΪΔΑΝΤΖΗΣ

  ΚΑΪΔΑΝΤΖΗΣ Στο νομό Αττικής υπάχρουν πολύ λίγα τυροκομεία.  Από τα ελάχιστα παραδοσιακά, που εκσυγχρονίστηκαν και εξελίχθηκαν, είναι εκείνο του Καδαϊντζή, στο Μαρκόπουλο. Η «ΗΡΑΚΛΗΣ ΚΑΪΔΑΝΤΖΗΣ & ΣΙΑ Ο.Ε.», ασχολείται με το χώρο της τυροκομίας από το 1950. Πρόκειται για μία οικογενειακή επιχείρηση, που ουσιαστικά καθώς η μία γενιά διαδέχεται την άλλη, στηρίζεται στο μεράκι […]

γαλακτοκομική ζακύνθου

ΓΑΛΑΚΤΟΜΟΜΙΚΗ ΖΑΚΥΝΘΟΥ

 ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΗ ΖΑΚΥΝΘΟΥ Η παραγωγή τυριού από την οικογένεια Μπάστα που διατηρεί δική της κτηνοτροφική μονάδα ξεκινά τρεις γενιές πίσω. Το 2008, ο Παναγιώτης Μπάστας εκσυγχρονίζει το παλιό τυροκομείο και το μετατρέπει σε μια υπερσύγχρονη καθετοποιημένη μονάδα παραγωγής τυροκομικών και γαλακτοκομικών προϊόντων. Τα τυριά του τυροκομείου Μπάστα παράγονται αποκλειστικά από πρόβειο γάλα ζώων ελεύθερης βοσκής του […]

mpafas orizontes

ΜΠΑΦΑΣ

  ΜΠΑΦΑΣ Στο νομό της Άρτας με την πλούσια τυροκομική παράδοση λειτουργεί από το 1965 το τυροκομείο της οικογένειας Μπάφα. Από τότε μέχρι σήμερα παρασκευάζει παραδοσιακά τυροκομικά προϊόντα από αγνό γάλα της περιοχής, εξαιρετική φέτα αλλά και μοναδικά σκληρά και ημίσκληρα, στα οποία άλλωστε η Ήπειρος έχει παράδοση, όπως κεφαλοτύρι, πεκορίνο, και  κεφαλογραβιέρα. ΚΩΔΙΚΟΣ ΕΙΔΟΣ […]

καλογήρου ορίζοντες

ΚΑΛΟΓΗΡΟΥ

  ΚΑΛΟΓΗΡΟΥ Τα νησιά της Ελλάδας εκτός από σπάνιες ομορφιές διαθέτουν και εκλεκτη γαστρονομική και ιδιαίτερα τυροκομική  κουλτούρα. Μεγάλο ρόλο σε αυτό παίζει το ντόπιο γάλα, με την ιδιαίτερη χλωρίδα και το κλίμα να δίνουν μοναδικά αρώματα. Στη Σίφνο λοιπόν λειτουργεί το τυροκομείο του Γιάννη Καλογήρου. Η μανούρα η γυλωμένη είναι ένα είδος αποξηραμένου κρασοτυριού, […]

hadjipieris orizontes

ΧΑΤΖΗΠΙΕΡΗΣ

ΧΑΤΖΗΠΙΕΡΗΣ Ο ιδρυτής της οικογενειακής επιχείρησης δε φανταζόταν ποτέ όταν βοηθούσε ως παιδί τον πατέρα τους να πουλάει παραδοσιακά τυριά πως μια μέρα τα τυριά που θα παρήγαγε ο ίδιος θα εξαγόταν σε όλο τον κόσμο. Το 1983 έγινε η πρώτη μονάδα στο χωριό Αθηένου στη Λάρνακα της Κύπρου ένα μερος με σπουδαία τυροκομική παράδοση […]

Metsovo AE

ΜΕΤΣΟΒΟ ΑΕ

 ΜΕΤΣΟΒΟ ΑΕ Στο Δροσοχώρι Ιωαννίνων το οικογενειακό τυροκομείο Μέτσοβο ΑΕ μαρτυρά της καταγωγή των ιδιοκτητών του αλλά και την πλούσια τυροκομική κουλτούρα των βλάχικων τυριών. Με αιγοπρόβειο γάλα από το νομό Ιωαννίνων παράγουν μια μεγάλη γκάμα ημίσκληρων κίτρινων τυριών γεμάτη χρώματα και γεύσεις χάρη στο κάπνισμα αλλά και στα μπαχαρικά και βότανα που χρησιμοποιούν.   […]

talagani-orizontes

ΤΑΛΑΓΑΝΙ

  ΤΑΛΑΓΑΝΙ Το Ταλαγάνι έχει τον δικό του ξεχωριστό χαρακτήρα που του έχει χαρίσει μέχρι σήμερα 3 βραβεία σε εθνικούς και διεθνείς διαγωνισμούς, ενώ το προτιμούν διάσημοι σεφ κι εστιατόρια σε όλη την Ελλάδα. Ο παραγωγός του ο κύριος Αποστόλου επέλεξε να του δώσει το όνομα ταλαγάνι, που στην μεσσηνιακή ντοπιολαλιά σημαίνει «κάπα του τσομπάνη». […]

mastelo orizontes

ΤΟΥΜΑΖΟΣ

 ΤΟΥΜΑΖΟΣ Μπορεί ακούγοντας τη λέξη “μαστέλο” το πρώτο που έρχεται στο μυαλό να είναι το γνωστό χιώτικο τυρί, ωστόσο το Μαστέλο® είναι το εμπορικό σήμα για τα χιώτικα γαλακτοκομικά προϊόντα που φτιάχνονται αποκλειστικά και μόνο από την τον εταιρία του Κωνσταντίνου Τουμάζου με τις αγνότερες χιώτικες πρώτες ύλες. Το όνομα «ΜΑΣΤΕΛΟ» στην κυριολεξία σημαίνει ο […]

kouvarakis orizontes

ΚΟΥΒΑΡΑΚΗΣ

  ΚΟΥΒΑΡΑΚΗΣ Η επιχείρηση του Ιωάννη Κουβαράκη ξεκίνησε να ασχολείται με την  παραγωγή τυροκομικών προϊόντων από το 1977 που ανοίγει τις πόρτες του το πρώτο κατάστημα στο κέντρο της πόλης της Σητείας. Το 2004 την επιχείρηση αναλαμβάνουν οι τρείς γιοί του Παντελής, Κωνσταντίνος και Γεώργιος και η επωνυμία αλλάζει σε Π.Κουβαράκης και ΣΙΑ Ο.Ε. Το […]

καλλιγιαννης

ΚΑΛΛΙΓΙΑΝΝΗΣ

  ΚΑΛΛΙΓΙΑΝΝΗΣ Το τυροκομείο του Καλλιγιάννη στο Ρέθυμνο της Κρήτης χρησιμοποιεί παραδοσιακές μεθόδους τυροκόμησης και συλλέγει γάλα από την περιοχή του Ρεθύμνου που δίνουν στα τυριά του υπέροχη γεύση. Η Κρήτη άλλωστε φημίζεται για τα τυροκομικά της. Γραβιέρα Ρεθύμνου, ανθότυρος ξηρός και κατσικίσια γραβιέρα είναι κάποια από τα προιόντα του που αξίζει να δοκιμάσετε.   […]

νιωτικο ορίζοντες

ΝΙΩΤΙΚΟ

  ΝΙΩΤΙΚΟ Το τυροκομείο της Ίου ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2007 με σκοπό να κρατήσει ζωντανό τον πρωτογενή τομέα του νησιού και παράλληλα την κουλτούρα και αγάπη για τα παραδοσιακά προϊόντα. Τα προϊόντα του έκαναν αίσθηση όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στην Ιταλία όπου παρουσιάστηκαν στις διεθνείς εκθέσεις του SLOW FOOD «Cheese» στο […]

krikri orizontes

ΚΡΙ ΚΡΙ

  ΚΡΙ ΚΡΙ Στη Βόρεια Ελλάδα, στο μέσο της εύφορης κοιλάδας του Στρυμόνα και μόλις 3 χλμ από την πόλη των Σερρών, βρίσκεται το υπερσύγχρονο εργοστάσιο της γαλακτοβιομηχανίας Κρι Κρι ΑΕ. Με ιστορία από το 1954, η Κρι Κρι ΑΕ σήμερα παράγει παγωτά και γιαούρτια από 100% ελληνικό γάλα Σερρών και έχει καταφέρει να κερδίσει […]