orizontes

ΠΑΣΣΑΛΗΣ

 

ΠΑΣΣΑΛΗΣ

Η εταιρεία Γ.& Ι. ΠΑΣΣΑΛΗΣ Α.Ε.Β.Ε. είναι μια ελληνική οικογενειακή επιχείρηση που δραστηριοποιείται στο χώρο των εκλεκτών τροφίμων από το 1962. Πρωταρχικοί στόχοι της εταιρείας ήταν και παραμένουν, αφενός μεν η διάθεση εκλεκτών διεθνών και ελληνικών αναγνωρίσιμων προϊόντων υψηλής ποιότητας και διατροφικής αξίας, αφετέρου δε η συνεχής διερεύνηση των διεθνών αγορών για εισαγωγή νέων-καινοτόμων προϊόντων στην Ελληνική αγορά τροφίμων.

ΚΩΔΙΚΟΣ ΕΙΔΟΣ
180-001-001 ΠΡΟΣΟΥΤΟ ΦΕΤΕΣ 500 gr
180-100-001 ΠΙΤΑ AMBIENT 25CM 18ΤΜΧ 1,2kg

orizontes_horeca_allantika_passalis_prosouto

ΠΡΟΣΟΥΤΟ ΦΕΤΕΣ 500 gr

Προσούτο (prosciutto) στα ιταλικά σημαίνει ζαμπόν και πρόκειται για αποξηραμένο χοιρομέρι που συνήθως σερβίρεται σε λεπτές φέτες. Το προσούτο παράγεται από πόδι χοιρινού ή μηρό αγριογούρουνου. Η διαδικασία της παρασκευής του μπορεί να διαρκέσει από εννέα μήνες μέχρι δύο χρόνια, ανάλογα με το μέγεθος του κομματιού. Το χοιρινό καθαρίζεται, αλατίζεται και αφήνεται περίπου δύο μήνες. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου πιέζεται, σταδιακά και με προσοχή για να μη σπάσει το κόκαλό του, ώσπου να στραγγίξει. Στη συνέχεια, πλένεται αρκετές φορές για να αφαιρεθεί το αλάτι και κρεμιέται σε σκοτεινό και καλά αεριζόμενο μέρος. Όταν στεγνώσει εντελώς, κρεμιέται στον αέρα, σε θερμοκρασία δωματίου ή ελεγχόμενο περιβάλλον, έως και δεκαοκτώ μήνες.