dalimari orizontes

ΝΤΕΛΗΜΑΡΗ

orizontes dalimari

ΝΤΕΛΗΜΑΡΗ

Το 1964 η οικογένεια Κατωπόδη-Ντελημάρη άρχισε να παρασκευάζει παραδοσιακά αλλαντικά και να τα διαθέτει αποκλειστικά στην αγορά της Λευκάδας. Η ποιότητα των υλικών και ο παραδοσιακός τρόπος παραγωγής αναγνωρίστηκαν και η οικογένεια δημιούργησε μια κάθετη μονάδα επεξεργασίας και παραγωγής αλλαντικών με το σαλάμι αέρος Λευκάδος να γίνεται γνωστό και συνώνυμο της επιτυχίας τους.

Από τότε εξακολουθούν με συνέπεια και υπευθυνότητα να διατηρούν την υψηλή ποιότητα στα προϊόντα τους. Τα νωπά χοιρινά κρέατα επιλέγονται προσεκτικά ώστε να δίνουν στο σαλάμι μοναδική γεύση και άρωμα.

Παρά τα σύγχρονα μέσα, οι περισσότερες εργασίες παραγωγής συνεχίζουν να γίνονται χειρονακτικά με τον παραδοσιακό τρόπο, όπως η απονεύρωση και απολίπωση του κρέατος για να έχει το σαλάμι τη σωστή ποσότητα λίπους. Αυτός ο παραδοσιακός και χρονοβόρος τρόπος παρασκευής μπορεί να κοστίζει στην ποσότητα αλλά εγγυάται την αδιαμφισβήτητη  ποιότητα του χειροποίητου.

ΚΩΔΙΚΟΣ ΕΙΔΟΣ
171-055-001 ΚΑΤΩΠΟΔΗ ΣΑΛΑΜΙ ΑΕΡΟΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ.225 gr

orizontes dalimari

ΚΑΤΩΠΟΔΗ ΣΑΛΑΜΙ ΑΕΡΟΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ.225 gr

Το σαλάμι αέρος είναι ένα από τα πιο αντιπροσωπευτικά προϊόντα της Λευκάδας. Η πατέντα θεωρείται Ιταλική και εικάζεται ότι μεταφέρθηκε από τους κατοίκους του Burano της Ιταλίας στη Λευκάδα. Το σαλάμι Ντελημάρη είναι φυσικής ωρίμανσης οπότε στη συνέχεια τα έντερα κρεμιούνται για να ωριμάσουν για διάστημα 8 έως 18 ημερών, ανάλογα τη διάμετρο και τις καιρικές συνθήκες.