καλογήρου ορίζοντες

ΚΑΛΟΓΗΡΟΥ

 καλογήρου

ΚΑΛΟΓΗΡΟΥ

Τα νησιά της Ελλάδας εκτός από σπάνιες ομορφιές διαθέτουν και εκλεκτη γαστρονομική και ιδιαίτερα τυροκομική  κουλτούρα. Μεγάλο ρόλο σε αυτό παίζει το ντόπιο γάλα, με την ιδιαίτερη χλωρίδα και το κλίμα να δίνουν μοναδικά αρώματα. Στη Σίφνο λοιπόν λειτουργεί το τυροκομείο του Γιάννη Καλογήρου. Η μανούρα η γυλωμένη είναι ένα είδος αποξηραμένου κρασοτυριού, ωριμασμένου μέσα σε οινολάσπη, γεγονός που του επιτρέπει να διατηρηθεί περισσότερο.

 

ΚΩΔΙΚΟΣ ΕΙΔΟΣ
147-001-001 ΚΑΛΟΓΗΡΟΥ ΜΑΝΟΥΡΑ ΓΥΛΩΜΕΝΗ 500 gr

καλογήρου

ΚΑΛΟΓΗΡΟΥ ΜΑΝΟΥΡΑ ΓΥΛΩΜΕΝΗ 500 gr

Η ΓΥΛΩΜΕΝΗ ΜΑΝΟΥΡΑ ΣΙΦΝΟΥ, ένα μεγαλιώδες Ελληνικό τυρί. Η μανούρα που έχει ήδη ωριμάσει μπαίνει μέσα σε οινολάσπες και κατόπιν σε κιούπι για περαιτέρω ωρίμανση. Στο κιούπι τα αρώματα της οινολάσπης διεισδύουν στη μάζα του τυριού και τη κάνουν πεντανόστιμη.